23.09.2021.

U naše poslovnice uskoro stiže nešto novo, drugačije i vrhunske kvalitete – Blackfin naočale. Kombinacija su vrhunske ručne izrade i najčišćeg titana što garantira najbolju kvalitetu i udobnost nošenja.

Porijeklom su iz Italije, iz mjesta Agordo, gdje i danas imaju svoj proizvodni pogon, a sve je krenulo davne 1971. godine. S vremenom su htjeli nešto drugačije od konkurencije po pitanju materijala te su se devedesetih godina odlučili na titan. Nauku o obradi materijala su usavršili u Japanu.

Svaki Blackfin model naočala zapravo je unikat jer se svaki posebno izrađuje. Proces izrade je tehnološki vrlo sofisticiran i rezultat je dugotrajnog i upornog rada, učenja i naravno iskustva.

Materijal koji se koristi u potpunosti je najfiniji titan. Osim što samu sirovinu najčišćeg titana sami nabavljaju u Japanu, sve ostalo je u potpunosti ‘made in Italy’. Titan nudi puno prednosti samim nosiocima – od iznimne lakoće i izdržljivosti te za razliku od drugih materijala ne izaziva nikakve alergije ili iritacije, a ima sva svojstva koja osiguravaju iznimnu udobnost pri nošenju i potpunu dobrobit.

U tih par grama naočala sažet je cijeli niz postupaka od ručne izrade sofisticiranim tehnologijama, obrade materijala i pronalaska nevjerojatnog dizajna kako bi dobili pravo umjetničko djelo – naočale koje su oblikovane rukama, ali i srcem.

Blackfin dioptrijski okviri uvijek su nudili izvanredan raspon boja. Lista boja neprestano se ažurira kako bi bili u tijeku s najnovijim trendovima, a boje se stvaraju ručno u Italiji s pomalo opsesivnom preciznošću.

Svojstva Blackfin naočala nisu samo detalji, već predstavljaju istinsku koncentraciju tehničke stručnosti. Primjerice, ručkice i most naočala, režu se od beta-titana, još čišće i hvaljenije inačice titana. Maksimalno reducirane dimenzije garantiraju savršenu prilagodljivost ljudskom licu, utjelovljujući besprijekorno minimalistički stil.

Između iznimno laganih i diskrentih okvira koji su zapravo bez okvira, pažnju privlače i moderni puni okviri zanimljivih boja. Razgledajte galeriju slika i svakako nam se uskoro pridružite u optici te isprobajte ove nevjerojatne naočale iz prve ruke.

Za više informacija i sve detalje oko Blackfin kolekcije, obratite nam se na naš e-mail info@optika-luna.hr ili nas posjetite u poslovnicama.