Vaša košarica je prazna!
Pogledajte košaricu Plaćanje
Ukupno: 0.00 kn

Cookies i Politika privatnosti

 

Vlasnik ovih web stranica je tvrtka Očna optika Luna d.o.o.

 

Zaštita osobnih podataka

U skladu sa novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine pristupom ovoj stranici prihvaćate sve rizike koji nastaju njenim korištenjem te prihvaćate da ćete njen sadržaj upotrebljavati isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Naš informatički sustav zaštićen je tehničkim mjerama od neovlaštenog pristupa, izmjene, širenja, gubljenja i brisanja Vaših podataka.
Jamčimo Vam da ćemo Vaše osobne podatke koristiti isključivo u svrhu ispunjenja Vaših zahtjeva, sklapanja i izvršenja ugovora, za vlastiti marketing i druge legitimne interese koji su važni za naše poslovanje.

Podatke ćemo koristiti u jasno definirane svrhe te ih nećemo prosljeđivati trećim stranama niti koristiti u neodređene svrhe.
Obrada Vaših podataka će se isključivo provoditi u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i važećim hrvatskim zakonima i propisima.

Vaše osobne podatke čuvamo u našoj lokalnoj bazi klijenata kada dostavite upit, zatražite ponudu ili izvršenje usluge. Ovisno o vrsti upita ili zatražene usluge, radi se o sljedećim podacima:
– Ime i prezime
– Adresa
– Adresa e-pošte
– Broj telefona / faksa

Podatke obrađujemo u svrhu slanja ponude ili izvršenja naručene usluge te legitimnog interesa u svrhu poboljšanja poslovanja. Podaci su dostupni samo djelatnicima kojima su nužni za obavljanje posla. Adresu e-pošto pohranjujemo i u newsletter programu Mail Chimp koji je usklađen s GDPR-om.

Bez ovih podataka nemoguće je ugovaranje i ispunjavanje preuzetih poslovnih obaveza i Vaših zahtjeva.
Baza klijenata naš je legitimni interes koji nam omogućava poboljšanje rezultata poslovanja i dizanje kvalitete usluge. Također nam je lakše ispuniti zahtjeve koji su definirani u procesu usklađivanja s propisima o zaštiti osobnih podataka kao što su ažuriranje i mogućnost prenosivosti osobnih podataka.

 

Politika kolačića

Kako bismo osigurali pravilan rad naše stranice i unaprijedili pregledavanje njenih sadržaja na vaše računalo spremamo malu količinu kolačića (Cookies). Iznimno veliki broj svih web stranica koristi ove alate u skladu sa važećim propisima, prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka – GDPR, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonu o elektroničkim komunikacijama. Prije spremanja kolačića na vaše računalo dužni smo zatražiti vašu privolu. Ukoliko odaberete da ne želite pohranu kolačića na vaše računalo stranica se može i dalje pregledavati, ali neke njezine usluge Vam neće biti dostupne.

Što je zadaća kolačića?
Zadaća kolačića kojem ste dopustili da se pohrani na vaše računalo je spremanje vaših postavki, postavki web stranice, vašeg preferiranog jezika ili adrese. Kada nakon nekog vremena opet posjetite istu stranicu internet preglednik kojim se koristite šalje informacije prilagođene vašim potrebama.
Ovisno o definiranoj zadaći kolačići spremaju širok spektar informacija koji između ostalih uključuju i osobne podatke. Međutim, isključivo vi odlučujete koje informacije će kolačići spremati. U postavkama vašeg internet preglednika možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti.
Onemogućavanjem kolačića možda nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na stranicama koje posjećujete.

Vrste kolačića

Stalni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Stalni kolačići ostat će na računalu ili mobilnom uređaju danima, mjesecima, čak i godinama te imaju svrhu pohraniti stalne podatke kao što su npr. korisničko ime i lozinka da se ne morate svaki puta iznova prijavljivati.

Privremeni kolačići nestaju s računala nakon što zatvorite internet preglednik. Uz njihovu pomoć se pohranjuju privremeni podaci kao što su podaci koje dajete kad ste u online kupnji.

Kolačići od prve strane mogu biti stalni ili privremeni, a pohranjuju podatke koje ćete ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta stranicama sa kojih su pohranjeni na vaše računalo.

Kolačići treće strane ili tzv. reklamni kolačići pohranjuju se na vaše računalo ako koristite reklame i oglase na stranici koju posjećujete a ona vas preusmjeri na treću stranu. Ovaj način služi za praćenje korištenja Interneta u marketinške svrhe.

Ova stranica koristi kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva, u svrhu funkcioniranja stranice u kontekstu sigurnosti i u svrhu radnji koje posjetitelj stranice odabere samostalno (web forma za slanje poruka ili traženje usluga). Privremeni kolačići se brišu kada napustite internetski preglednik. Njihova jedina svrha je unaprijediti korisničko iskustvo za vrijeme posjete stranici. Stalni kolačići nemaju ograničenja i ostaju u vašem pregledniku dok ih ručno ne obrišete. Prikupljeni podaci se koriste isključivo u statističke svrhe.

 

Korištenje Google Analytics i Google AdWords usluge – MJERENJE POSJEĆENOSTI

Naša stranica koristi servise za mjerenje posjećenosti Google Analytics. Ovako prikupljeni podaci ne mogu identificirati posjetitelja stranice, a svi se podaci koriste isključivo u statističke svrhe. Ukoliko želite zabraniti navedenim servisima spremanje kolačića to možete učiniti na sljedećem linku:
Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise možete posjetiti sljedeće linkove:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/

Detaljni opisi kontrole kolačića za pojedine preglednike:
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hr
Firefox: https://support.mozilla.org/hr/kb/Uklju%C4%8Divanje%20i%20 isklju%C4%8Divanje%20kola%C4%8Di%C4%87a
Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/hr-HR/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
Opera: http://help.opera.com/Windows/10.00/en/cookies.html
Safari: https://support.apple.com/hr-hr/HT201265

Korisnici mogu onemogućiti funkcije oglašavanja Google analitike sa strane

http://www.google.com/ads/preferences/ (Upravljanje vašim Google oglasima), i / ili korištenjem
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/ (dodatka za onemogućavanje Google analitike).

Također koristimo Google AdWords Remarketing alat za oglašavanje putem Interneta. AdWords Remarketing alat će prikazati relevantne oglase ovisno o dijelovima Zepter stranice koje ste posjećivali i tako spremili „kolačić“ na Vašem računalu. Ovaj „kolačić“ ni na koji način Vas ne identificira ili daje pristup Vašem računalu. Google AdWords Remarketing omogućava nam personalizirani marketing koji će više odgovarati Vašim potrebama i prikazuje samo oglase koji su Vama relevatni. Ako ne želite sudjelovati u Google AdWords Remarketingu možete se odjaviti posjetom na Google Isključivanje prikaza prilagođenih oglasa .

Korištenje i otkrivanje odnosno prijenos osobnih podataka

Optika Luna d.o.o. koristit će Vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama kao i dostavu naručenih proizvoda. Obavještavamo Vas da je moguće da Vaše osobne podatke učinimo dostupnima i drugim službenim partnerima (npr. Ime, prezime i adresu kod slanja paketa poštom…), a sve s ciljem ispunjenja svrhe za koju su navedeni osobni podaci prikupljeni. Također, Optika Luna d.o.o. savjetuje svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 16 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 16 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

Newsletter i pretplata

Ukoliko ste dali izričitu privolu za primanje Newslettera, možemo Vam poslati elektronički bilten s komercijalnim sadržajem za oglašavanje, ali i posebno kreiranim ponudama sa popustima samo za vas kao i informacijama o redovnim sniženjima ili novitetima iz svijeta naočala. Podatke koje ste nam dostavili kako biste se pretplatili na Newsletter koristit će se samo za slanje Newslettera. Ukoliko želite odustati od pretplate na Newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u Newsletteru. U slučaju otkazivanja pretplate, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati.
Prikupljene podatke pohranjujemo samo za razdoblje tijekom kojeg primate bilten i niste otkazali Vašu privolu za primanje Newslettera.
Obrada podataka za primitak biltena nužna je za potrebe naših legitimnih interesa. Stoga niste obvezni dostaviti te podataka i/ili privolu na primitak biltena. Pravna osnova za primanje biltena je Vaša privola (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka). U slučaju da niste dali privolu neće Vam biti poslan bilten.
Više pročitajte u Izjavi o privatnosti i sigurnosti

Web trgovina

Ukoliko naručujete proizvod iz našeg web dućana, potrebno je unijeti osobne podatke. Podaci koje unesete i podaci koji su rezultat obrade Vaše narudžbe (poput broja i statusa narudžbe, podaci o vremenu i načinu isporuke te adresi dostave, e-mail) potrebni su za izvršenje ugovora, odnosno pružanja usluge Web trgovine. Navedeni podatke ćemo pohraniti na razdoblje od 5 godina, osim onih za koje važeći zakonski propisi (pogotovo iz računovodstva) ne nalažu duže razdoblje čuvanja.
Vaši će podaci biti objavljeni sljedećim kategorijama primatelja u navedenim slučajevima:
– Podaci koji su potrebni radi isporuke robe bit će otkriveni kurirskoj službi. Napominjemo kako će biti otkriveni samo oni podaci koji su potrebni za isporuku robe;
– U slučaju izravne isporuke Vaši podaci mogu se koristiti u svrhu za koju smo ih dostavili. Naši poslovni partneri također štite sigurnost vaših podataka odgovarajućim i najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama.
Također napominjemo kako je obrada navedenih podataka potrebna je radi sklapanja ugovora. Stoga, ukoliko ne dostavite navedene podatke, nećemo biti u mogućnosti sklopiti ugovor niti obraditi Vašu narudžbu.
Više pročitajte u Uvjetima plaćanja

Sigurnost

Optika Luna d.o.o. ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka (poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i dr.). Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Naši zaposlenici Optike Luna d.o.o. obvezni su poštivati povjerljivost Vaših podataka i pridržavati se općih akata Optike Luna d.o.o. Također, Optika Luna d.o.o. koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osiguralo sigurnost Vaših osobnih podataka.

Rok pohranjivanja

Pohranjujemo Vaše podatke do isteka roka od 5 godina računajući od isteka ugovornog odnosa, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Vaši podaci se u svrhe izravnog marketinga na temelju legitimnog interesa koriste do isteka roka od 5 godina računajući od isteka ugovornog odnosa, a kod podataka korisnika 5 godina nakon prikupljanja istih, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Ukoliko je prisutna privola za obradu u promidžbene svrhe koja se proteže i na razdoblje koje slijedi nakon propisanog roka, Vaše podatke pohranjujemo sve do povlačenja privole.

Prava korisnika

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Optici Luna d.o.o. U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg osobnog podatka molimo Vas da o promjenama obavijestite na azop@optika-luna.hr kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše osobne podatke.
Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti Optika Luna d.o.o. u pisanom obliku na adresu J. Slavenskog 1, 10 000 Zagreb s napomenom „odjel marketinga GDPR“, elektroničkom obliku na azop@optika-luna.hr ili usmenim putem na telefon 01/ 3882 376 . Nadalje, da po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.
Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od Optike Luna d.o.o. u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.
U slučaju da ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke, molimo Vas uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima internet stranica. Korisnici koji odluče da više ne žele primati naše usluge mogu se odjaviti od primanja obavijesti na način da odustanu od pretplate na našoj stranici, slanjem e-mail obavijesti na azop@optika-luna.hr

Automatizirana obrada

Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste internetskoga preglednika koji rabite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju se automatski prilikom pristupa internet stranicama Optika Luna d.o.o. Navedeni podaci se koriste u svrhu procjene privlačnosti naše internet stranice. Napominjemo kako korisnik ima pravo da se na njega ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, osim ako je takva odluka potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između korisnika i Optike Luna d.o.o. dopuštena hrvatskim pravom ili pravom Unije ili temeljena na izričitoj privoli korisnika.

Veze s drugim stranicama

Ova politika privatnosti odnosi se na početnu stranicu Optike Luna d.o.o. Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih ne odnosi ova politika privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice Optike Luna d.o.o., molimo Vas da se upoznate s politikom privatnosti na svakoj internet stranici koja prikuplja osobne podatke.

Obavijest o promjenama i kontakt

Svaka promjena naše politike privatnosti bit će objavljena na početnoj stranici i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna.
Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz izjavu o zaštiti privatnosti molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail: azop@optika-luna.hr

Detaljni dokument Politike privatnosti dostupan je na linku.