17.03.2021.

Od kada je nošenje maski za lice postalo naša svakodnevnica, nosiocima naočala zamagljivanje naočalnih leća postalo je veliki problem. Zamagljene naočale iritiraju te stvaraju neugodu s kojom se nosioci naočala mogu odmah poistovjetiti. Na tržištu su razna sredstva protiv magljenja, no važno je da uz funkciju protiv zamagljivanja imaju i elemente koji neće oštetiti naočalne leće.

U našoj ponudi su dva odlična sredstva koja će vam olakšati nošenje maske u kombinaciji s naočalama te spriječiti magljenje, svaki na svoj način.

Nano Magic Anti Fog Safety kit stiže iz Amerike gdje se proizvodi (Ohio) i sastoji se od nano čestica koje u samo par kapi pružaju odmagljene naočale i sprečavaju kondenzaciju. Pakiranje se sastoji od tekućine od 15ml te posebne krpice od mikrofibre. Prikladne je veličine i jednostavno stane u torbicu, ruksak, aktovku… Može se koristiti za naočale, zaštitne naočale, zaštitne maske… Učinak je vidljiv odmah i pakiranje pruža i do 300 korištenja. Preporuča ga Rodenstock, a kupiti ga možete u našim poslovnicama ili direktno ovdje.

No Fog Spray je sprej za čišćenje naočalnih leća sa i bez antirefleksnog sloja te ujedno služi i protiv magljenja naočala. Sadrži antistatičku i anti-fog formulu čime vam olakšava odmagljivanje naočala kod kuhanja ili za zimskih dana, a posebno u ovo vrijeme kada su maske nezaobilazan dio života. Dakle, drastično smanjuje mogućnost magljenja leća pri većim promjenama temperatura. Kod njega je potrebno više aplikacija kako bi se stvorio film koji sprečava magljenje te je odličan ako tražite sprej protiv magljenja i sprej za čišćenje naočala u jednom. Dostupan je u svim našim poslovnicama i ovdje.

Uz sprejeve protiv magljenja naočala postoje još neki trikovi koje nije loše probati. Preporuka je da se maska uvijek dobro stisne uz lice te da se naočale, ako je moguće, malo spuste (preko maske) da se omogući bolja cirkulacija daha. Također, pomaže ako birate naočale koje nisu naslonjene na vaše lice već su malo od njega, ali to je dobro odabrati u svakom slučaju.

Iskušajte jedan od navedenih sprejeva ili trikova i olakšajte si funkcioniranje s maskom i naočalama u kombinaciji. Ne preporučamo sapune i pjene čija namjena nije za naočale jer potencijalno mogu oštetiti zaštitne slojeve na naočalama te time izazvati više štete nego koristi. Za sve dodatne detalje i informacije, slobodno nam se javite na naše kontakte ili nas posjetite u našim poslovnicama.