Kada se odlučujete na nošenje kontaktnih leća, najbolje je o tome se posavjetovati sa stručnjacima. Korak je to na koji se odlučuje sve više osoba jer omogućuju slobodu kretanja koja ponekad s naočalama nije moguća (sport, rekreacija), ali s druge strane donosi i neke odgovornosti vezane uz pravilnu njegu kontaktnih leća.

Meke mjesečne kontaktne leće mogu se nositi mjesec dana, s tim da je o njima potrebno voditi brigu kako bi uvijek bile čiste i kako biste na taj način onemogućili nastanak infekcija oka. Te kontaktne leće je potrebno čuvati u za to predviđenoj tekućini te ih prije stavljanja u oko isprati istom tekućinom. Nakon mjesec dana ne preporučuje se njihovo ponovno stavljanje jer usprkos činjenici da se velik broj ljudi toga ne pridržava, kroz neki period, mogu se pojaviti simptomi koji vam neće biti nimalo ugodni; pa je bolje spriječiti, nego liječiti. Air Optix plus Hydraglyde su silikon hidrogelne meke kontaktne leće za mjesečno nošenje. Njihov sastav omogućuje veliku propusnost kisika i to čak 5 puta veću od starijih generacija, zahvaljujući posebnoj Hydraglyde Moisture Matrix tehnologiji zbog čega će vam nošenje ovih kontaktnih leća biti veoma udobno

Dnevne kontaktne leće mijenjaju se svaki dan, što znači da nakon nošenja (ne smije trajati dulje od jednog dana) kontaktnu leću bacate. Nema čuvanja ni čišćenja. Jednostavno stavite, nosite i potom bacite. S obzirom da s njima nema velikih manipulacija, mogućnost infekcije svedena je na minimum, a i štedite na tekućinama. Svaki dan zapravo u oko stavljate nove, sterilne leće. Sa zdravstvenog gledišta jednodnevne leće su najbolja opcija među kontaktnim lećama, jer se tijekom jednog dana ne stignu stvoriti naslage koje bi uzrokovale komplikacije. Dailies Aquacomfort plus jednodnevne su leće koje se ovlažuju sa svakim treptajem, što omogućava ugodno nošenje tijekom cijelog dana. Sadrže tri aktivna sastojka koji osiguravaju komfor tijekom nošenja. Odlične su primjerice ako se bavite sportom, na putovanjima, na godišnjem odmoru i sl.

U svakom slučaju najidealnije bi bilo kada biste prije donošenja odluke potražili savjet stručnjaka. S obzirom na vašu dioptriju, oni će vam moći dati najbolji odgovor. Naravno, uz kontaktne leće se obično preporučuje imati i naočale kako bi se s vremena na vrijeme oko malo ‘odmorilo’.

Za sve nedoumice i savjete obratite se stručnom osoblju u našim optikama gdje ćete pronaći i navedene kontaktne leće (kao i mnoge druge).