Jeste li znali da se oči razvijaju sve do šeste godine? Iz tog je razloga neophodno čim ranije primjetiti da dijete ima poteškoće s vidom. S obzirom da djeca uče o svijetu oko sebe gledajući, od iznimne je važnosti da vid djeteta od najranije dobi bude praćen i ako je potrebno, pravilno korigiran. Isto tako dječje oči su tri puta više ugrožena od izloženosti suncu nego oči odraslih. UV zrake jednako su opasne za oči kao i za kožu te povećavaju opasanost od patologije oka u kasnijoj životnoj dobi. Tu u priču ulaze kvalitetne sunčane naočale koje će štiti oči djeteta jednako dobro kao što će i izgledati.

Naočale su tu da bi nam ispravile vid i omogućile pravu slika svijeta oko nas. Djeca školske dobi, najčešće imaju problem s vidom, a da se to ni ne zna. Od iznimne je važnosti da promatrate djecu dok uče, kako biste zamijetili je li im potrebna kontrola vida. Ponekad su poteškoće u učenju, jednostavno rezultat nekorigiranog vida.

U našim optikama pronaći ćete veliki izbor dioptrijskih okvira kojima će vaši klinci sigurno biti zadovoljni. Kod odabira dioptrijskog okvira najbitnije je da je dijete zadovoljno okvirima kako bi ih i nosilo, u protivnom će ih najvjerojatnije izbjegavati.

Također, imamo i veliku ponudu najrazličitijih sunčanih naočala po povoljnim cijenama kako bi oči vaših mališana bile zaštićene tijekom boravka van kuće. Pribjegavanje jeftinim naočalama po dućanima i sl. može dovesti do ozbiljnih posljedica po vid djeteta. Postoji mogućnost da one nemaju odgovarajuće zaštitne slojeve pa na taj način samo pogoduju da se zjenica oka raširi (jer su takve naočale tamne), a da u nju uđu sve štetne sunčeve zrake. U tom slučaju je bolje da dijete ni nema sunčane naočale, nego da ima takve.

U ponudi su i najrazličitije vezice i lančići kojima se naočale fiksiraju kako ne bi klizile ili padale tijekom igre ili bavljenja sportskim aktivnostima.

Posjetite naš dječji kutak u optikama Špansko, Trešnjevka i Prečko te pogledajte ponudu sunčanih naočala i dioptrijskih okvira za klince i klinceze.