Loading cart contents...
Pregledajte košaricu Košarica
Ukupni zbroj košarice:

Dobro došli u web trgovinu Očne optike Luna!

KAKO KUPOVATI?

Postupak kupovine je jednostavan i sastoji se od par koraka. U našoj širokoj ponudi pronađete željeni proizvod ili više njih. Nakon što ih odaberete biti će vam vidljivi u košarici (gore desno), gdje će po stavkama biti navedeno što ste odabrali, koja je cijena, porez, podaci o načinu plaćanja i dostavi. Posljednji korak je slanje konačne narudžbe.
U bilo kojem dijelu, a prije konačnog slanja, možete mijenjati narudžbu, dodavati ili brisati proizvode iz košarice ili pak odustati od cjelokupne kupnje. Kada pošaljete konačnu narudžbu, na ekranu će se pojaviti informacija je li vaša narudžba uspješno poslana.

Unos osobnih podataka je vrlo jednostavan, a obavljate ga prilikom svake kupovine, a možete se i registrirati, čime neće biti potrebno uvijek iznova unositi podatke.
Očna optika Luna d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Očne optike Luna d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Slažete se da je bilo koji podatak korišten prilikom registracije u tvrtki Očna optika Luna d.o.o. uvijek točan, pravilan i valjan. U procesu registracije morate odabrati korisničko ime. Korisničko ime ne smije biti uvredljivo, odabrano s ciljem obmanjivanja ili zbog neistinitog informiranja drugih korisnika, ne smije kršiti normalna pravila pristojnosti ili prava trećih osoba.

Ako uslužitelj zaprimi informacije o korisničkom imenu koje je protuzakonito ili krši pravila, smije to korisničko ime promijeniti bez prethodne obavijesti. Vi se slažete i razumijete da ste odgovorni za održavanje povjerljivosti lozinke povezane s bilo kojim računom koji koristite za pristup usluzi i da vaš račun možete koristiti samo vi i nitko drugi. Prema tome, slažete se da ste samo Vi odgovorni za sve aktivnosti koje se odvijaju putem vašeg računa. Korisnički računi nastali tijekom registracije nisu prenosivi.

Naša podrška stoji vam na raspolaganju u uredovno vrijeme na telefonu 01 3882 376 te na mailu info@www.optika-luna.hr.

NAČINI PLAĆANJA I SIGURNOST PLAĆANJA

Kreditnim i debitnim karticama – omogućuje vam plaćanje vodećim kreditnim karticama, uz ograničenje prema limitu vaše kartice. Karticama:
– PBZ banke: American Express, Visa Inspire i Maestro jednokratno i na 2-6 rata te MasterCard karticom jednokratno, uz ograničenje prema limitu vaše kartice.
– Erste Card Cluba: Diners, MasterCard, VISA, Maestro, Discover i DinaCard jednokratno te sa Diners karticom na 2-6 rata
– Zagrebačke banke: jednokratno i obročno plaćanje od 2-12 rata karticama MasterCard standard, MasterCard gold, MasterCard go!, MasterCard platinum, Visa Business i Visa Avenue Mall. S tim da minimalni iznos za obročno plaćanje iznosi 500 kn, a maksimalni 60 000 kn.

U postupku autorizacije kartice koristimo najsuvremeniju Wspay tehnologiju – online autorizacija kartica, koja omogućuje zaštitu najviše razine za prijenos podataka o kreditnoj kartici pri čemu nam vaši podaci nisu dostupni te ne postoji mogućnost zlouporabe.
Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih kartica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.
Karticama mogu kupovati pravne i fizičke osobe.
Plaćati možete kreditnim karticama: American Express, MasterCard, Maestro, Diners i Visa, a tu si u debitne kartice Maestro i Visa.

Vaša kreditna kartica u ovom trenutku on line kupovine još nije terećena za navedeni iznos. Podaci se provjeravaju i najavljen je trošak.
Djelatnici Očne optike Luna d.o.o. provjerit će raspoloživost naručenih proizvoda i javiti vam se u slučaju nemogućnosti isporuke. U slučaju da imamo sve naručene proizvode, potvrdu vaše narudžbe poslat ćemo vam na e mail ili javiti telefonski ako nemate mail.
Kada vaš paket bude spreman za isporuku, uslužitelj će naplatiti transakciju i teretiti vašu karticu za potreban iznos.

Naglašavamo da kod kartičog plaćanja postoji visoka razina sigurne online kupnje koju nam omogućuje sustav naplate Wspay. Kod plaćanja putem Wspay-a na web stranicama koje nude ovu uslugu, kada kupac odabere robu i/ili usluge, i odluči platiti kreditnom karticom, web dućan preusmjerava kupca na stranice Wspay-a gdje kupac upisuje svoje adresne podatke i broj kreditne kartice.
Podaci se provjeravaju i ako je sve u redu, navedeni iznos se rezervira na računu kupca, a kupcu se prikazuje na zaslonu monitora, odnosno šalje na upisanu e-mail adresu, potvrda o autoriziranoj transakciji.
Kada je roba spremna za isporuku, kroz sučelje Wspay-a trgovac šalje na naplatu željenu transakciju i isporučuje robu kupcu.

Cijeli postupak slanja broja kreditne kartice i razmjene podataka između kupca, Wspay-a i banke, odnosno kartičara, siguran je i zaštićen.
Kupac šalje broj kreditne kartice SSL zaštićenom vezom Wspay-u, a podaci između Wspay-a i banaka i kartičara odvijaju se direktnim linkovima koji nisu spojeni na Internet.
Trgovac nema potrebu znati kupčev broj kreditne kartice niti ga spremati kod sebe. On samo dobiva potvrdu o odobrenoj transakciji.Trgovac je u mogućnosti naplatiti transakciju samo do odobrenog iznosa, a moguće je naplatiti i manji iznos ako nije moguće isporučiti sve naručeno, no nije moguće naplatiti veći iznos od odobrenog čime je otklonjena mogućnost zlouporabe od strane trgovca.

Možete plaćati i općom uplatnicom ili internet bankarstvom. U tom slučaju, molimo da uplatu izvršite prema podacima koji su naznačeni i koji vam po narudžbi stižu na e-mail adresu koju ste naveli, te po vidljivoj uplati mi šljemo naručene proizvode. U svakom slučaju prije uplate nas možete kontaktirati i provjeriti stanje zalihe. Ako uplatite iznos, a mi proizvod nemamo na zalihi, uplaćeni iznos vraćamo.

DOSTAVA

Dostava se vrši preko Hrvatske pošte te se obavlja u najmanjem mogućm roku od dana narudžbe, ovisno o dostupnosti robe (maksimalno unutar 5 radnih dana te do 10 radnih dana za otoke, a ako je naručeni proizvod van zaliha, obavještavamo kupca i naknadno dogovaramo dostavu). Za iznos manji od 500kn plaća se dostava u iznosu 30kn; dok je za narudžbe iznad 500kn besplatna. Dostavlja se na adresu koju je kupac specificirao kod unosa svojih podataka u sklopu naše web trgovine. Ako je dostava van Republike Hrvatsk naplaćuje se prema podacima iz tablice niže.

ZONA

EU 1

EU2

EU3

EUROPA 1

EUROPA 2

SJEVERNA I JUŽNA AMERIKA

OSTATAK SVIJETA

CIJENA

90 KN 120 KN 188 KN 130 KN 188 KN 236 KN 300 KN

EU 1: Austrija, Belgija, Danska, Nizozemska, Njemačka, Slovenija, Velika Britanija: cijena: 90 kn

EU 2: Češka, Finska, Francuska, Italija, Luksemburg, Mađarska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Španjolska, Švedska: cijena: 120 kn

EU3: Bugarska, Cipar, Estonija, Grčka, Irska, Latvija, Litva, Malta: cijena: 188 kn

EUROPA 1: Island, Švicarska: cijena: 130 kn

EUROPA 2: Srbija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Makedonija, Andora, Bjelorusija, Crna Gora, Kosovo, Lihtenštajn, Moldova, Monako, Norveška, Rusija, San Marino, Turska, Ukrajina, Vatikan: cijena: 188 kn

Sjeverna i Južna Amerika: Argentina, Bolivija, Brazil, Čile, Ekvador, Gvajana, Kolumbija, Paragvaj, Peru, Surinam, Urugvaj, Venezuela, Antigva i Barbuda, Bahami, Barbados
Belize, Dominika, Dominikanska Republika, Grenada, Gvatemala, Haiti, Honduras
Jamajka, Kanada, Kostarika, Kuba, Meksiko, Nikaragva, Panama, Salvador, Sjedinjene Američke Države, Sveta Lucija, Sveti Kristofor i Nevis, Sveti Vincent i Grenadini, Trinidad i Tobago: cijena: 236 kn
Ostatak svijeta

Alžir

Angola

Benin

Bocvana

Burkina Faso

Burundi

Čad

Demokratska Republika Kongo

Džibuti

Egipat

Ekvatorska Gvineja

Eritreja

Etiopija

Gabon

Gambija

Gana

Gvineja

Gvineja Bisau

Južnoafrička Republika

Južni Sudan

Kamerun

Kenija

Komori

Lesoto

Liberija

Libija

Zimbabve

Australija

Fidži

Kiribati

Maršalovi Otoci

Nauru

Madagaskar

Malavi

Mali

Maroko

Mauricijus

Mauritanija

Mozambik

Namibija

Niger

Nigerija

Obala Bjelokosti

Ruanda

Sejšeli

Senegal

Sijera Leone

Somalija

Srednjoafrička Republika

Sudan

Svazi

Sveti Toma i Princip

Tanzanija

Togo

Tunis

Uganda

Zambija

Zapadna Sahara

Afganistan

Armenija

Azerbejdžan

Bahrein

Bangladeš

Brunej

Burma

Butan

Filipini

Gruzija

Indija

Indonezija

Irak

Iran

Istočni Timor

Izrael

Japan

Jemen

Jordan

Južna Koreja

Kambodža

Katar

Kazahstan

Kina

Novi Zeland

Palau

Papua Nova Gvineja

Samoa

Kirgistan

Kuvajt

Laos

Libanon

Maldivi

Malezija

Mongolija

Nepal

Oman

Pakistan

Saudijska Arabija

Singapur

Sirija

Sjeverna Koreja

Šri Lanka

Tadžikistan

Tajland

Tajvan

Turkmenistan

Turska

Ujedinjeni Arapski Emirati

Uzbekistan

Vijetnam

Savezne Države Mikronezije

Solomonski Otoci

Tonga

Tuvalu

Vanuatu

cijena: 300 kn
Za države izvan Europske unije naplaćuje se carina. Koliko će se naplatiti i koliko će određeni proizvod zadržati na carini, ne ovisi o nama i na to ne možemo utjecati. Kada ste naručili proizvod koji se šalje u državu koja nije članica EU, prihvaćate i mogućnost naplate carine.

CIJENE

Očna optika Luna d.o.o. zadržava pravo promijene promjene cijena bez prethodne najave i neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Cijene vrijede za važeću narudžbu kakve jesu u vrijeme dostavljanja narudžbe. U pregledima proizvoda su cijene koje uključuju PDV i vrijede isključivo za online kupnju. Cijene su izražene u hrvatskim kunama.

ODUSTAJANJE OD KUPNJE I POVRAT PROIZVODA

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Optike Luna za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Optike Luna, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem Webshopa Optike Luna uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te Interneta.
Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Optike Luna na jedan od slijedećih načina:
-odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik webshopa Optike Luna,
-odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik webshopa Optike Luna,
-odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem telefonske linije.

U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.
Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.
Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Optika Luna zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.
Registracijom (koja uključuje plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između Optike Luna i korisnika kao kupca.
Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:
– ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,
– ako je predmet Ugovora roba s kojom nije zadovoljan jer se predomislio glede vrste proizvoda, a proizvod je u svom originalnom, neoštećenom pakiranju i također je neoštećen
– ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Optiku Luna o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Očna optika Luna d.o.o., J. Slavenskog 1, 10110 Zagreb), telefaksom na 01/3882 376 ili elektroničkom poštom na info@www.optika-luna.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Također, Obrazac za jednostrani raskid Ugovora korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju Optika Luna bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.
Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen, uključujući i troškove isporuke (ukoliko se u njegovom slučaju naplaćuju), bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Optika Luna zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Optika Luna može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad.
Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Očna optika Luna d.o.o., J. Slavenskog 1, 10110 Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Optika Luna, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik snosi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona 01/3882 376 ili se javi na info@www.optika-luna.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju bit ćete obaviješteni.
Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti Optici Luna iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Optiku Luna o jednostranom raskidu Ugovora.

Link za preuzimanje OBRASCA za jednostrani raskid ugovora ili mogućnost direktnog slanja obrasca:

U slučaju bilo kakvih nedoumica i pitanja, slobodno nas kontaktirajte na info@www.optika-luna.hr ili na telefon 01/3882 376.

Prečko
J. Slavenskog 1
10110 Zagreb
Tel.: 01/ 3882 376
Email: info@optika-luna.hr

Trešnjevka
Ozaljska 9
10000 Zagreb
Tel: 01/ 3097 954
Email: info@optika-luna.hr

Špansko
Trg Ivana Kukuljeviće 13
10090 Zagreb
Tel.: 01/ 3877 220
Email: info@optika-luna.hr

Gajnice
Huzjanova 2
10090 Zagreb
Tel.: 01/ 3499 517
Email: info@optika-luna.hr