Loading cart contents...
Pregledajte košaricu Košarica
Ukupni zbroj košarice:

Dobro došli u web trgovinu Očne optike Luna!

KAKO KUPOVATI?

Postupak kupovine je jednostavan i sastoji se od par koraka. U našoj širokoj ponudi pronađete željeni proizvod ili više njih. Nakon što ih odaberete biti će vam vidljivi u košarici (gore desno), gdje će po stavkama biti navedeno što ste odabrali, koja je cijena, porez, podaci o načinu plaćanja i dostavi. Posljednji korak je slanje konačne narudžbe.
U bilo kojem dijelu, a prije konačnog slanja, možete mijenjati narudžbu, dodavati ili brisati proizvode iz košarice ili pak odustati od cjelokupne kupnje. Kada pošaljete konačnu narudžbu, na ekranu će se pojaviti informacija je li vaša narudžba uspješno poslana.

Unos osobnih podataka je vrlo jednostavan, a obavljate ga prilikom svake kupovine, a možete se i registrirati, čime neće biti potrebno uvijek iznova unositi podatke.
Očna optika Luna d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Očne optike Luna d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Slažete se da je bilo koji podatak korišten prilikom registracije u tvrtki Očna optika Luna d.o.o. uvijek točan, pravilan i valjan. U procesu registracije morate odabrati korisničko ime. Korisničko ime ne smije biti uvredljivo, odabrano s ciljem obmanjivanja ili zbog neistinitog informiranja drugih korisnika, ne smije kršiti normalna pravila pristojnosti ili prava trećih osoba.

Ako uslužitelj zaprimi informacije o korisničkom imenu koje je protuzakonito ili krši pravila, smije to korisničko ime promjeniti bez prethodne obavijesti. Vi se slažete i razumijete da ste odgovorni za održavanje povjerljivosti lozinke povezane s bilo kojim računom koji koristite za pristup usluzi i da vaš račun možete koristiti samo vi i nitko drugi. Prema tome, slažete se da ste samo Vi odgovorni za sve aktivnosti koje se odvijaju putem vašeg računa. Korisnički računi nastali tijekom registracije nisu prenosivi.

Naša podrška stoji vam na raspolaganju u uredovno vrijeme na telefonu +385 1 3882 376 te na mailu info@optika-luna.hr.

NAČINI PLAĆANJA 

Navedeni uvjeti plaćanja odnose se na plaćanje za online narudžbe, ono se razlikuje od uvjeta plaćanja u našim poslovnicama.

Plaćanje je moguće internet bankarstvom ili općom uplatnicom te kreditnim i debitnim karticama; jednokratno ili na rate.

Plaćati možete kreditnim i debitnim karticama:

PBZ banke:

  • – American Express (izdan samo u inozemstvu, ako je kartica izdana u Hrvatskoj više ne vrijedi), Visa Premium, Visa Inspire i Maestro idu jednokratno i na 2-12 rata
  • – MasterCard karticom jednokratno, uz ograničenje prema limitu vaše kartice.

Erste Card Cluba:

  • – Diners, MasterCard, VISA, Maestro jednokratno te
  • – Diners karticom na 2-6 rata

Zagrebačke banke:

  • – jednokratno i obročno plaćanje od 2-12 rata karticama MasterCard standard, MasterCard gold, MasterCard go!, MasterCard platinum, Visa Business i Visa Avenue Mall. S tim da minimalni iznos za obročno plaćanje iznosi 500 kn, a maksimalni 60 000 kn.

Jako je važno da unesete točne podatke s kartice točno kako su na kartici upisani – ime i prezime te adresu koji također trebaju biti istovjetni onima na računu koji kupac prima od kartičara.

Visa Premium kartica

Od 31.12.2019. godine više nije aktivna American Express kartica izdana u Hrvatskoj, a zamijenjena je sa Visa Premium karticom. Malo su se promjenile sigurnosne postavke te je Visa još sigurnija u smislu sprečavanja zlouptrebe kartice. Prilikom plaćanja Visa Premium karticom na našem web shopu javit će vam se obavijest da narudžbu možete platiti tek kada prijavite svoju Visa Premium karticu preko aplikacije Myway te na taj način imate mogućnost završiti narudžbu unosom koda s mTokena, unutar MyWay aplikacije, jednostavno preko vašeg mobitela.  Aplikacija se skine besplatno preko Trgovine Play (Google Play ili App Store) i brzo se postavi.

Na ovaj ste način dodatno zaštićeni od zloupotrebe vaše kartice na bilo koji način. Taj postupak najvjerojatnije će vam se pojaviti za bilo koju karticu, osim ako nemate drugačije postavljeno.

U postupku autorizacije kartice koristimo najsuvremeniju Wspay tehnologiju – online autorizacija kartica, koja omogućuje zaštitu najviše razine za prijenos podataka o kreditnoj kartici pri čemu nam vaši podaci nisu dostupni te ne postoji mogućnost zlouporabe. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih kartica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. Naglašavamo da kod kartičog plaćanja postoji visoka razina sigurne online kupnje koju nam omogućuje sustav naplate Wspay.

Možete plaćati i općom uplatnicom ili internet bankarstvom. Plaćanje općom uplatnicom moguće je na šalterima Fine, Hrvatske Pošte. U tom slučaju, molimo da uplatu izvršite prema podacima koji su naznačeni na narudžbi te po vidljivoj uplati mi šaljemo naručene proizvode. U svakom slučaju prije uplate nas možete kontaktirati i provjeriti stanje zalihe. Ako uplatite iznos, a mi proizvod nemamo na zalihi, uplaćeni iznos vraćamo. Nakon zaprimljene narudžbe, a ako je odabrano plaćanje na navedeni način, kontaktirat ćemo vas kako bismo utvrdili da ste razumijeli uvjete kupnje i način plaćanja (popunjavanje opće uplatnice) te dostavu.

Ostale detalje o Uvjetima plaćanja i zaštite provjerite na linku Uvjeti plaćanja.

DOSTAVA

Dostava se vrši preko GLS dostavne službe te se obavlja u najmanjem mogućm roku od dana narudžbe, ovisno o dostupnosti robe, a zbog zauzetosti dostavne službe, u određenim razdobljima godine,  moguća su kašnjenja u isporukama, no uvijek smo dostupni na telefon +385 1 3882 376 ili e-mail info@optika-luna.hr kako bismo provjerili stanje. Za iznos manji od 500kn plaća se dostava u iznosu 39kn; dok je za narudžbe iznad 500kn besplatna. Dostavlja se na adresu koju je kupac specificirao kod unosa svojih podataka u sklopu naše web trgovine.

Nakon narudžbe, kupca obavještavamo putem SMS-a i/ili e-mail-a. Prva obavijest sadrži informaciju da će paket biti dostavljen sljedećeg radnog dana, te adresu dostave. Drugu e-mail poruku ili SMS šaljemo ujutro na dan dostave, kada kurir preuzme paket i kada zada 3-satni vremenski interval za očekivano vrijeme dostave. Ova poruka sadrži telefonski broj kurira i kontakt telefon službe za korisnike. Već 15 minuta nakon neuspjelog pokušaja dostave primatelj dobiva elektroničku obavijest i putem interneta može odmah upravljati daljnjom sudbinom paketa.

Internetski link, potreban za prijavu, primatelju šaljemo putem SMS-a i/ili e-maila. Na odabir se nudi pet opcija za fleksibilnu dostavu:

1. Dostava u novom terminu
2. Dostava na drugu adresu
3. Osobno preuzimanje paketa u najbližem GLS područnom skladištu (depo-u), Paketomatu ili PaketShopu
4. Odbijanje preuzimanja paketa.

Za narudžbe manje od 120kn, pakete šaljemo preko Hrvatske pošte te su rokovi za dostavu 5-10 radnih dana unutar Hrvatske (ovisno o mjestu slanja).

S obzirom na trenutnu situaciju u svijetu, dostava za pošiljke van Hrvatske mogu kasniti, no uvijek nam se možete obratiti za provjeru stanja pošiljke.Detalje dogovaramo mailom, za više informacija kontaktirajte nas na info@optika-luna.hr

Ako je dostava van Republike Hrvatske naplaćuje se prema podacima niže.

EUROPA 1 – Slovenija – 95 kn

EUROPA 2 – Austrija, Češka, Mađarska, Slovačka, Njemačka – 176 kn

EUROPA 3 – Belgija, Danska, Estonija, Francuska, Irska, Sjeverna Irska, Italija, Latvija, Litva, Luxemburg, Nizozemska, Poljska, Portugal, Španjolska, Švedska, Velika Britanija, Ukrajina, Vatikan – 229 kn

EUROPA 4 – Bugarska, Finska, Grčka, Rumunjska – 339 kn

EUROPA 5 – BIH, Srbija – 281 kn

EUROPA 6 – Švicarska, Lihtenštajn, Island, Albanija, Makedonija, Andora, Bjelorusija, Crna Gora, Kosovo – 361kn

EUROPA 7 – Norveška – 490kn

Sjeverna i Južna Amerika: Argentina, Bolivija, Brazil, Čile, Ekvador, Gvajana, Kolumbija, Paragvaj, Peru, Surinam, Urugvaj, Venezuela, Antigva i Barbuda, Bahami, Barbados, Belize, Dominika, Dominikanska Republika, Grenada, Gvatemala, Haiti, Honduras
Jamajka, Kanada, Kostarika, Kuba, Meksiko, Nikaragva, Panama, Salvador, Sjedinjene Američke Države, Sveta Lucija, Sveti Kristofor i Nevis, Sveti Vincent i Grenadini, Trinidad i Tobago – 500kn

Ostatak svijeta : Japan, Kina, Armenia, Cipar, Republika Koreja, Egipat, Etiopija, Filipini, Gruzija, Izrael, Jordan, Australija, Novi Zeland, San Marino, Zambia –  500kn 

Za države izvan Europske unije naplaćuje se carina. Koliko će se naplatiti i koliko će određeni proizvod zadržati na carini, ne ovisi o nama i na to ne možemo utjecati. Kada ste naručili proizvod koji se šalje u državu koja nije članica EU, prihvaćate i mogućnost naplate carine.

Kupci su dužni pošiljku preuzeti i pregledati pred dostavljačem, a sve kako bi se izbjegle naknadne reklamacije zbog mogućnosti oštećenja pošiljke prilikom dostave. U slučaju oštećenja ili umanjenja sadržaja poštanske pošiljke, kupac ili druga ovlaštena osoba mora podnijeti prigovor odmah pri uručenju poštanske pošiljke. Iznimno, prigovor zbog oštećenja ili umanjenja sadržaja poštanske pošiljke može se podnijeti nakon uručenja poštanske pošiljke samo ako kupac priloži dokaz da oštećenje ili umanjenje sadržaja poštanske pošiljke nije nastalo nakon uručenja.

CIJENE

Očna optika Luna d.o.o. zadržava pravo promjene  cijena bez prethodne najave i neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Cijene vrijede za važeću narudžbu kakve jesu u vrijeme dostavljanja narudžbe. U pregledima proizvoda su cijene koje uključuju PDV i vrijede isključivo za online kupnju. Cijene su izražene u hrvatskim kunama.

ODUSTAJANJE OD KUPNJE I POVRAT PROIZVODA

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Optike Luna za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Optike Luna, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem Webshopa Optike Luna uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te Interneta.
Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Optike Luna na jedan od slijedećih načina:
-odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik webshopa Optike Luna,
-odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik webshopa Optike Luna,
-odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem telefonske linije.

U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.
Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Optika Luna zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.
Registracijom (koja uključuje plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između Optike Luna i korisnika kao kupca.
Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:
– ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Optiku Luna o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Očna optika Luna d.o.o., J. Slavenskog 1, 10110 Zagreb),  ili elektroničkom poštom na info@optika-luna.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora. Obrasci za ispunjavanje ili preuzimanje su dostupni na dnu stranice.

Također, Obrazac za jednostrani raskid Ugovora korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju Optika Luna bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.
Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Optika Luna zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu.  Povrat novca Optika Luna može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Očna optika Luna d.o.o., J. Slavenskog 1, 10110 Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Optici Luna uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik snosi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona +385 1 3882 376 ili se javi na info@optika-luna.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju bit ćete obaviješteni.
Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti Optici Luna iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Optiku Luna o jednostranom raskidu Ugovora.

Link za preuzimanje OBRASCA za jednostrani raskid ugovora:

U slučaju bilo kakvih nedoumica i pitanja, slobodno nas kontaktirajte na info@optika-luna.hr ili na telefon +385 97 626 6369.

Prečko
J. Slavenskog 1
10110 Zagreb
Tel.: 01/ 3882 376
Email: info@optika-luna.hr

Trešnjevka
Ozaljska 9
10000 Zagreb
Tel: 01/ 3097 954
Email: info@optika-luna.hr

Špansko
Trg Ivana Kukuljeviće 13
10090 Zagreb
Tel.: 01/ 3877 220
Email: info@optika-luna.hr

Gajnice
Huzjanova 2
10090 Zagreb
Tel.: 01/ 3499 517
Email: info@optika-luna.hr