21.09.2022.

Što prvo pogledate čim se probudite (ili možda među prvih pet stvari)? Pokušajte izbrojiti koliko puta dnevno pogledate u mobitel, tablet, laptop… broj bi vas mogao iznenaditi, a neke od vas bi mogao zaprepastiti. S godinama, sve brže prelazimo s jednog uređaja na drugi, tj. s jednog ekrana na drugi. No, jeste li se ikada zapitali što se događa s vašim očima u tim trenucima?
Intenzivno, svakodnevno korištenje digitalnih uređaja naporno je za vaš vid i može izazvati napetost u očima.

Proizvođači naočalnih leća prate trendove modernog načina života te svoje proizvode prilagođavaju današnjici. Za početak, dobri zaštitni slojevi će vam olakšati konstantno gledanje u ekran. Ali kako našem oku pomoći da se smanji umor oka prilikom zahtjevnijeg, duljeg boravka ispred ekrana?

Eyezen je jednojakosna leća za korekciju vida. Pruža oštriji vid od standardne jednojakosne leće i pomaže u smanjenju umora oka. Eyezen mogu koristiti svi – bez obzira imate li dioptriju ili želite naočale koje će vam pomoći prilikom rada ispred ekrana. Eyezen pruža zaštitu za vrijeme gledanja u ekran zahvaljujući Smart Blue Filter™ tehnologiji koja smanjue izloženost oka štetnom plavom svjetlu s ekrana.

Kako funkcioniraju ove naočalne leće ?

Iako nemate potrebu za korekcijom vida još uvijek možete iskoristiti Eyezen tehnologiju. Eyezen Focus tehnologija pomoći će vam da vaše oči budu odmorne tijekom cijelog dana, a položaj tijela prirodan. Uz Eyezen možete odabrati bilo koje okvire, čak i one cool kakve ste oduvijek željeli nositi.

EyeZen Start naočalne leće preporučuju se mladim nosiocima umjesto standardnih jednojakosnih leća ukoliko provode puno vremena ispred ekrana. S njima nosioc ima dioptriju koju treba preko cijele površine leće bez obzira na smjer gledanja. Ova tehnologija pruža opušten vid prilagođen modernom načinu života u digitalnom okruženju.

EyeZen Kids je posebno dizajnirana naočalna leća koja djeci pruža jasnije vidno polje i veću udobnost gledanja. Uzevši u obzir sve potrebne parametre za izradu dječjih naočalnih leća, EyeZen leća je izrađena tako da dijete ima gotovo savršenu sliku bilo da gleda ploču u školi ili čita iz knjige ispred sebe. U ovoj vrsti EyeZen leće ne dolazi do promjene dioptrije u odnosu na udaljenost gledanja, kao ni kod EyeZen Start leće.

„Djeca mogu nastaviti otkrivati, učiti i prikupljati nove informacije uživajući u predivnim trenucima svog djetinjstva”- poručuju iz Essilora.

EyeZen Boost naočalne leće idealne su za buduće prezbiope. Kao što smo već naveli, često korištenje uređaja s malim ekranima i sitnim znakovima predstavlja napor za oči, a očna akomodacija ionako s godinama opada pa je oku potrebna pomoć da bi imali kvalitetan vid. Ove naočalne leće pospješuju čitanje sitnih slova i korištenje digitalnih uređaja koji zahtijevaju čestu i brzu prilagodbu oka na različite udaljenosti. U ovoj naočalnoj leći dolazi do blage promjene dioptrije u dijelu za čitanje iako je ovo i dalje jednojakosna leća. Leće se određuju i prilagođavaju ovisno o potrebama nosioca.

Kada osjetite zamor Vašeg oka, napravite pauzu i skoknite u naše poslovnice po više informacija. I još jedna stvar, ne mijenjajte svoje dobre navike, samo ih prilagodite uz EyeZen naočalne leće.