08.10.2020.

Jeste li znali da 90% informacija primate putem osjetila vida? Vid je ključno osjetilo za pravovremenu reakciju sudionika u prometu. Užurbanost i život u pokretu naša je svakodnevnica, osobito u naseljenim mjestima. Oprez i obzirnost jednih prema drugima, osobito prema djeci jako je važna. Dječja razigranost nema granice, stoga je potreban dodatni oprez kad su i oni sudionici u prometu. Vid je također povezan i sa refleksima te je i to jedan od razloga zašto je potrebno pravovremeno provjeravati svoj vid.
Čak 1 od 5 vozača nema ispravno korigiran vid. Dobar vid za sigurnost u prometu je od iznimne važnosti, a adekvatne naočale su tu prioritet.

Essilor i FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) ove godine Svjetski dan vida (08.10.2020.) posvećuju životu u pokretu, zajedno promoviraju ovu globalnu kampanju povećanja svijesti o problemu s kojom namjeravaju doprijeti do svakog sudionika prometa u svijetu. Još 2017. godine, tijekom „4th UN Road Safety week”, FIA je najavila novo zlatno pravilo „Provjeri svoj vid”, koje otada stoji kao jedno od najvećih rizičnih faktora zajedno uz brzinu, alkohol i vezanje…

Budite odgovoran sudionik prometa, za svoju sigurnost, ali i sigurnost drugih sudionika. Provjerite svoj vid na vrijeme i korigirajte ga adekvatnim naočalama. Također, u našoj ponudi naočalnih leća sigurno ćete pronaći odgovarajuće za sebe. Od jednojakosnih sa kvalitetnim premazima pa sve do progresivnih naočalnih leća, bilo specijaliziranih za vožnju, individualiziranih ili klasičnih. Izaberite najbolje za svoje oči već danas.