22.04.2015.

U našoj ponudi možete potražiti izuzetno lagane, fleksibilne, udobne i vrlo kvalitetne sportske naočale za sportaše svih dobnih skupina, ali i za rekreativce kojima nedostaje sloboda pokreta s obzirom na dioptrijske naočale. Također su odlične i za djecu jer je poznato da su ona najaktivnija bez obzira je li riječ o bavljenju sportom ili ne.

Kad je riječ o dioptrijskim sportskim naočalama možete birati između sedam raznih veličina te čak trinaest boja. Okvir je od materijala Grilamid, kojeg karakterizira izuzetna fleksibilnost, jako je lagan i vrlo udoban. S unutarnje strane okvir je obložen ugodnom gumom koja utječe na bolje prianjanje okvira uz lice, a da pri tom ne smeta. Posebna pogodnost su silikonski držači okvira koji se jednostavno instaliraju, a igraju veliku ulogu u stabilizaciji okvira na licu. Kad se jednom namjeste na željenu udaljenost, fiksiraju okvir na mjestu, sprečavaju njegovo klizanje ili padanje kod kretanja, što je odlično za djecu, ili prilikom bavjenja sportom. Estetski su odlično rješenje jer se ne vide, a veoma su udobni iza ušiju.

Druga vrsta dioptrijskih naočala izuzetna je za sportaše ili rekreativce koji se bave dinamičnim sportovima poput košarke, nogometa, rukometa i sl. Postoje u nekoliko veličina, za sve dobi. Karakterizira ih poseban ventilacijski sistem koji omogućuje da se naočalne leće ne zamagle, ugodno prilježu uz glavu i izuzetno su stabilne zahvaljujući posebnoj trakici za naočale koja se regulira prema potrebi, a okvir drži uz glavu. Nema klasičnih ručkica, već ih mijenja navedena trakica. Udobnost, lakoća materijala i fleksibilnost su prednosti ovih dioptrijskih okvira.

Sunčane naočale su također odličnih performansi i posebno prilagođene sportašima. Što oblikom leće, što materijalima. Najvažnije je napomenuti da se u većinu njih može staviti unutarnji clip-on s dioptrijom. Sve leće su polikarbonatne, što znači da su izuzetne čvrstoće, a dolaze u nekoliko boja, od klasičnih do onih sa zrcalnim efektom. Nevezano za vremenske prilike i vrstu sporta oči su zaštićene i naočale čvrsto na glavi, bez klizanja i padanja i to u diootriji koja vam je potrebna. Neke naočale imaju i nastavak od mekane spužve koji prianja uz lice kako bi upijao znoj, ali i omogućio maksimalnu ugodnost nošenja.

Naočale se prema dogovoru naručuju, nisu odmah dostupne u poslovnici. Moguće je pogledati katalog te prema tome odrediti najoptimalniju varijantu. Za detalje obratite nam se u naše poslovnice ili telefonski.