Dječje oči su posebno osjetljive pa je potrebno posebnu pozornost posvetiti njihovom zdravlju. Temeljem iskustva oftamologa, savjetuje se prvi pregled vida napraviti prije treće godine te ukoliko postoji visoki stupanj miopije ili hiperopije u obitelji, dijabetes ili nasljedne očne bolesti, pregled se obavezno preporučuje.

Dakle, ako se utvrdi da dijete treba nositi naočale, preporučujemo da zajedno potražite okvire s kojima će dijete biti zadovoljno te posebnu pozornost obratite na ‘stakla’, tj. naočalne leće. Ovisno o diotriji, za djecu većinom preporučujemo posebnu vrstu leća koje su od polikarbonata, znači veoma izdržljive. Kada u suradnji s djetetom izaberete okvir i naočalne leće koje će najbolje odgovarati njihovoj dioptriji tada će dijete s većom voljom nositi naočale, a to će utjecati na popravak vida. U suprotnom, većinom će tražiti isprike da ih ne nosi.

S obzirom da na dječji vid posebno pazimo, volimo posebne akcije namijenjene upravo našim najmlađima. Trenutno je u tijeku akcija kojom dobivate na poklon drugi par naočalnih leća u istoj dioptriji kao i prvi, kupljeni. Znači, sve što trebate je kupiti kod nas kompletne dječje naočale (okvir i dječje naočalne leće), a na poklon dobivate još jedan par naočalnih leća koje se mogu ugraditi u vaš okvir ili u novi. Ovu super pogodnost možete iskoristiti u našim optikama Prečko, Špansko, Trešnjevka i Gajnice koje imaju veliki izbor dječjih okvira raznih marki.
Detalje akcije potražite u našim optikama.

Brinimo o dječjem vidu na vrijeme!