Loading cart contents...
Pregledajte košaricu Košarica
Ukupni zbroj košarice:

Dobro došli u web trgovinu Očne optike Luna!

Slobodno razgledajte, upoznajte se s proizvodima, potražite što vam treba… Ukoliko odlučite kupiti koji proizvod, najvažnije je znati da kupovinu u našoj trgovini obavljate na siguran način, bez ikakvog rizika za vas i bez mogućnosti zlouporabe vaših podataka. Ako bilo gdje zapnete, tu smo. Slobodno nas kontaktirajte na naš mail info@optika-luna.hr na koji ažurno odgovaramo.

OPĆI UVJETI web trgovine Očna optika Luna

Opći uvjeti poslovanja ove web trgovine postavljaju uvjete kupnje i prodaje proizvoda koji se izvode od strane tvrtke Očna optika Luna d.o.o., J. Slavenskoga 1, 10110 Zagreb. Opći uvjeti poslovanja ove web trgovine (u daljnjem kontekstu web trgovina) sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksom e-poslovanja. Web trgovina je informacijski sustav s ciljem predstavljanja i prodaje proizvoda za korisnike. U vlasništvu je tvrtke Očna optika Luna d.o.o., J. Slavenskog 1, 10110 Zagreb ( u daljnjem kontekstu uslužitelj). Korisnik je osoba koja koristi naš sustav, dakle kupac u web trgovini. Uslužitelj i kupac međusobne obaveze u kupnji preko web trgovine uređuju preko tih općih uvjeta.

PODACI O USLUŽITELJU

Naziv: Očna optika Luna d.o.o.

Adresa: J. Slavenskog 1, 10110 Zagreb

E-Mail: info@optika-luna.hr

OIB: 01703143622

IBAN: HR6223600001102058546

Telefon: 01 3882 376

MBS: 080680647

Optika Luna pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Optika Luna pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja kao i ostalih usluga i podstranica, koje su sastavni dio Webshopa Optike Luna, u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Optika Luna pridržava pravo promjene, ograničenja ili prestanak pružanja usluge Webshopa Optike Luna u svako doba bez obaveze prethodne najave, uključivo i djelomično ili može u potpunosti ograničiti pristup kao i pružanje određenih usluga korisnicima koji krše odredbe ovih Uvjeta te Uvjeta korištenja.

Korištenje usluga Webshopa Optike Luna odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje Webshopa od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljena, te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Optika Luna ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja.

Optika Luna se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na www.optika-luna.hr. Optika Luna zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda.

NAPOMENA:
Optika Luna ne jamči da fotografije proizvoda u potpunosti odgovaraju izgledu samog proizvodu. Za moguće nenamjerne greške kod opisa proizvoda ne odgovaramo. Moguće su različitosti stvarnog proizvoda i fotografije proizvoda te opisanog proizvoda na ovim stranicama, ukoliko proizvođač izmijeni neku od karakteristika ili sadržaj proizvoda. Svi opisi se redovito i detaljno provjeravaju.

NAČINI PLAĆANJA I SIGURNOST PLAĆANJA

Navedeni uvjeti plaćanja odnose se na plaćanje za online narudžbe, ono se razlikuje od uvjeta plaćanja u našim poslovnicama.

Plaćanje je moguće internet bankarstvom ili općom uplatnicom te kreditnim i debitnim karticama; jednokratno ili na rate.

Plaćati možete kreditnim i debitnim karticama:

PBZ banke:

  • – American Express (izdan samo u inozemstvu, ako je kartica izdana u Hrvatskoj više ne vrijedi), Visa Premium, Visa Inspire i Maestro idu jednokratno i na 2-12 rata
  • – MasterCard karticom jednokratno, uz ograničenje prema limitu vaše kartice.

Erste Card Cluba:

  • – Diners, MasterCard, VISA, Maestro jednokratno te
  • – Diners karticom na 2-6 rata

Zagrebačke banke:

  • – jednokratno i obročno plaćanje od 2-12 rata karticama MasterCard standard, MasterCard gold, MasterCard go!, MasterCard platinum, Visa Business i Visa Avenue Mall. S tim da minimalni iznos za obročno plaćanje iznosi 500 kn, a maksimalni 60 000 kn.

Jako je važno da unesete točne podatke s kartice točno kako su na kartici upisani – ime i prezime te adresu koji također trebaju biti istovjetni onima na računu koji kupac prima od kartičara.

Nova Visa Premium kartica

Od 31.12.2019. godine više nije aktivna American Express kartica izdana u Hrvatskoj, a zamijenjena je sa Visa Premium karticom. Malo su se promijenile sigurnosne postavke te je Visa još sigurnija u smislu sprečavanja zlouptrebe kartice. Prilikom plaćanja Visa Premium karticom na našem web shopu mogla bi vam se javiti obavijest da narudžbu možete platiti tek kada prijavite svoju Visa Premium karticu preko aplikacije Myway te na taj način imate mogućnost završiti narudžbu unosom koda s mTokena, unutar MyWay aplikacije, jednostavno preko vašeg mobitela.  Aplikacija se skine besplatno preko Trgovine Play (Google Play ili App Store) i brzo se postavi.

Na ovaj ste način dodatno zaštićeni od zloupotrebe vaše kartice na bilo koji način.

U postupku autorizacije kartice koristimo najsuvremeniju Wspay tehnologiju – online autorizacija kartica, koja omogućuje zaštitu najviše razine za prijenos podataka o kreditnoj kartici pri čemu nam vaši podaci nisu dostupni te ne postoji mogućnost zlouporabe. Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih kartica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu. Naglašavamo da kod kartičog plaćanja postoji visoka razina sigurne online kupnje koju nam omogućuje sustav naplate Wspay.

Zaštita kupaca

3D Secure zaštita za sve kupce

– WSpay™ sustav koristi najviše standarde zaštite i privatnosti podataka
– Svi trgovci koji koriste WSpay™ su uključeni u 3D secure zaštitu, čime se jamči korisnicima shopa da je kupnja sigurna
– Brojevi kreditnih kartica kupaca se ne čuvaju na sustavu, a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka

Certifikacija po PCI DSS standardima

– WSpay™ sustav radi kontinuirano na povećanju sigurnosti i potvrđivanju toga. Od ove godine će biti potvrđeno da posluje po najvišim standardima koji kartičar propisuje.
– PCI Data Security Standard (PCI DSS) je norma koja definira sigurnosne mjere za obradu, spremanje i prenošenja (komunikaciju) kartičnih podataka.

Kod plaćanja putem Wspay-a na web stranicama koje nude ovu uslugu, kada kupac odabere robu i/ili usluge, i odluči platiti kreditnom karticom, web dućan preusmjerava kupca na stranice Wspay-a gdje kupac upisuje svoje adresne podatke i broj kreditne kartice. Podaci se provjeravaju i ako je sve u redu, navedeni iznos se rezervira na računu kupca, a kupcu se prikazuje na zaslonu monitora, odnosno šalje na upisanu e-mail adresu, potvrda o autoriziranoj transakciji. Cijeli postupak slanja broja kreditne kartice i razmjene podataka između kupca, Wspay-a i banke, odnosno kartičara, siguran je i zaštićen.

Kupac šalje broj kreditne kartice SSL zaštićenom vezom Wspay-u, a podaci između Wspay-a i banaka i kartičara odvijaju se direktnim linkovima koji nisu spojeni na Internet.
Trgovac nema potrebu znati kupčev broj kreditne kartice niti ga spremati kod sebe. On samo dobiva potvrdu o odobrenoj transakciji.Trgovac je u mogućnosti naplatiti transakciju samo do odobrenog iznosa, a moguće je naplatiti i manji iznos ako nije moguće isporučiti sve naručeno, no nije moguće naplatiti veći iznos od odobrenog čime je otklonjena mogućnost zlouporabe od strane trgovca.

Možete plaćati i općom uplatnicom ili internet bankarstvom. Plaćanje općom uplatnicom moguće je na šalterima Fine, Hrvatske Pošte. U tom slučaju, molimo da uplatu izvršite prema podacima koji su naznačeni na narudžbi te po vidljivoj uplati mi šaljemo naručene proizvode. U svakom slučaju prije uplate nas možete kontaktirati i provjeriti stanje zalihe. Ako uplatite iznos, a mi proizvod nemamo na zalihi, uplaćeni iznos vraćamo. Nakon zaprimljene narudžbe, a ako je odabrano plaćanje na navedeni način, kontaktirat ćemo vas kako bismo utvrdili da ste razumijeli uvjete kupnje i način plaćanja (popunjavanje opće uplatnice) te dostavu.

Naši podaci za plaćanje općom uplatnicom ili Internet bankarstvom:

Primatelj:
Očna optika Luna, J. Slavenskog 1, 10 110 Zagreb.
ŽIRO RAČUN (IBAN) u Zagrebačkoj banci: HR 6223600001102058546
Opis plaćanja: upišite broj narudžbe ili šifru proizvoda
Model nije potrebno unositi, a pod Poziv na broj možete upisati datum narudžbe bez točki.
Ako bilo gdje zapnete kontaktirajte nas na info@optika-luna.hr ili na +385 1 3882 376.

Djelatnici Očne optike Luna d.o.o. provjerit će raspoloživost naručenih proizvoda i javiti vam se u slučaju nemogućnosti isporuke. U slučaju da imamo sve naručene proizvode, potvrdu vaše narudžbe poslat ćemo vam na e-mail ili javiti telefonski ako nemate mail.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: info@optika-luna.hr ili na telefonski broj +385 1 3882 376 kako bi naša služba za korisnike provjerila je li narudžba zaprimljena. Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nas nazovite na navedeni broj i pomoći ćemo vam ispuniti košaricu.

SKLAPANJE I RASKID UGOVORA O PRODAJI

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Optike Luna za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Optike Luna, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem Webshopa Optike Luna uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te Interneta.
Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu Optike Luna na jedan od slijedećih načina:
-odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik webshopa Optike Luna,
-odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem telefonske linije.

Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014), ovi Uvjeti te obavijest o pravu korisnika na jednostrani raskid Ugovora s obrascem za jednostrani raskid Ugovora iz članka 61. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti potrošača.

Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Optiku Luna o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (na Očna optika Luna d.o.o., J. Slavenskog 1, 10110 Zagreb) ili elektroničkom poštom na info@optika-luna.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.
Također, Obrazac za jednostrani raskid Ugovora korisnik može elektronički ispuniti i poslati u kojem će mu slučaju Optika Luna bez odgađanja dostaviti potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu Ugovora elektroničkom poštom.

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat sredstava koji je od njega primljen (umanjen za iznos dostave koju je Optika Luna uplatila kada mu je proizvod slala) najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Optika Luna zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu (povrat sredstava za vraćeni proizvod se umanjuje za iznos dostave – u slučaju da je iznos kupnje iznad 500kn kada tu dostavu plaća Optika Luna, a iznosi oko 39kn).  Povrat novca Optika Luna može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Očna optika Luna d.o.o., J. Slavenskog 1, 10110 Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Optika Luna, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik snosi sam. Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona +385 1 3882 376 ili se javi na info@optika-luna.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. U slučaju oštećenja originalne ambalaže iznos povrata bit će umanjen za postotak sukladan vrijednosti robe. U tom slučaju bit ćete obaviješteni.
Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti Optici Luna iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Optiku Luna o jednostranom raskidu Ugovora.

Link za slanje obrasca nalazi se na dnu stranice

DOSTAVA

Dostava se vrši preko dostavne službe GLS te se obavlja u najmanjem mogućm roku od dana narudžbe, ovisno o dostupnosti robe. Zbog trenutne pandemije koronavirusa (Covid-19) dostava je malo otežana pa su moguća malo dulja čekanja. Za iznos manji od 500kn plaća se dostava u iznosu 39kn; dok je za narudžbe iznad 500kn besplatna. Dostavlja se na adresu koju je kupac specificirao kod unosa svojih podataka u sklopu naše web trgovine.

*Za sada ne dostavljamo van granica Republike Hrvatske zbog pandemije koronavirusa (Covid-19).*

Ako je dostava van Republike Hrvatske, u većini slučajeva se naplaćuje, ovisno o udaljenosti. Za to je najbolje provjeriti na info@optika-luna.hr
Ako je u pitanju plaćanje općom uplatnicom ili interent bankarstvom na naš račun, a iznos za plaćanje je manji od 500kn, kontaktirat ćemo vas radi dogovora o dostavi.

REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da kupac odbije primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Optici Luna, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona:
-na broj telefona: +385 1 3882 376,
-na e-mail adresu: info@optika-luna.hr s naznakom REKLAMACIJA,
-na adresu: Očna Optika Luna d.o.o., J. Slavenskog 1, 10 110 Zagreb – s naznakom REKLAMACIJA.

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa (umanjenog za iznos dostave koju je Očna optika Luna d.o.o. uplatila kada je slala proizvod – oko 39kn) ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. Optika Luna vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije u rokovima određenim Zakonom o obveznim odnosima, cjelokupan trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Optika Luna.
U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun i jamstvo, ukoliko postoji) proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. Ukoliko je do reklamacije i posljedičnog vještačenja došlo prije isteka roka od 6 mjeseci od dana predaje proizvoda kupcu, trošak vještačenja, neovisno o ishodu, snosi Optika Luna u cijelosti. U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene i vještačenja proizvoda snosi Optika Luna, a u slučaju neopravdane reklamacije upućene nakon isteka roka od 6 mjeseci od dana predaje proizvoda Kupcu, trošak vještačenja po istoj reklamaciji će snositi kupac.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Čuvanje privatnosti osobnih podataka
Optika Luna se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih korisnika koji su obavili kupnju u online dućanu www.optika-luna.hr, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima.

Prilikom narudžbe odabranog proizvoda korisnik dobrovoljno unosi osobne podatke: ime i prezime, adresu, broj telefona i e-mail adresu. U slučaju pristanka na davanje osobnih podataka, smatrat će se da je korisnik pristao na uvjete korištenja osobnih podataka predviđene ovim Općim uvjetima, a temeljem kojih se Optici Luna daje pravo da prikuplja, koristi, obrađuje i prenosi osobne podatke potrebne za korištenje web stranica kao i isporuku naručenog proizvoda.

Prikupljanje, obrada i korištenje osobnih podataka
Korisnik upisom svojih osobnih podataka kod narudžbe daje osobnu suglasnost za prikupljanje, korištenje, obradu i prenošenje svojih osobnih podataka potrebnih za korištenje web stranica, uključujući (ali bez ograničavanja na):

– suglasnost da Optika Luna može sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati dane osobne podatke za potrebe vlastitih evidencija i statistike, za potrebe stvaranja baze podataka o kupcima, obavještavanja o proizvodima i uslugama, za potrebe informiranja o isporuci, za potrebe dostave promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa sa kupcima te unapređenja usluga. Optika Luna navedene podatke može davati trećima u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa korisnika i Optike Luna te sprječavanja eventualnih zlouporaba;
– potrebe što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja svih usluga Optike Luna koji za rezultat imaju povećanje zadovoljstva korisnika;
– suglasnost da mu se Optika Luna može obraćati pismenim putem, telefonski, SMS-om i/ili elektroničkom poštom, te mu na kućnu adresu dostavljati materijale kojima će ga obavještavati o pogodnostima i novinama u svojoj ponudi;
– davanje podataka trećim osobama potrebnim za izvršenje gore navedenih svrha (npr. dostavnoj službi koja isporučuje narudžbu, tj. paket)

Pohranjujemo Vaše podatke do isteka roka od 5 godina računajući od isteka ugovornog odnosa, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Vaši podaci se u svrhe izravnog marketinga na temelju legitimnog interesa koriste do isteka roka od 5 godina računajući od isteka ugovornog odnosa, a kod podataka korisnika 5 godina nakon prikupljanja istih, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok pohranjivanja. Ukoliko je prisutna privola za obradu u promidžbene svrhe koja se proteže i na razdoblje koje slijedi nakon propisanog roka, Vaše podatke pohranjujemo sve do povlačenja privole.

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim Optici Luna d.o.o. U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg osobnog podatka molimo Vas da o promjenama obavijestite na privatnost@optika-luna.hr kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše osobne podatke.
Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti Optika Luna d.o.o. u pisanom obliku na adresu J. Slavenskog 1, 10 000 Zagreb s napomenom „odjel marketinga GDPR“, elektroničkom obliku na privatnost@optika-luna.hr ili usmenim putem na telefon +385 1 3882 376 . Nadalje, da po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.
Osim prava na povlačenje privole korisnici, u skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, imaju pravo na pristup i potvrdu od Optike Luna d.o.o. u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.
U slučaju da ste odlučili da ne želite dijeliti svoje podatke, molimo Vas uvažite kako možda nećete moći pristupiti nekim dijelovima internet stranica. Korisnici koji odluče da više ne žele primati naše usluge mogu se odjaviti od primanja obavijesti na način da odustanu od pretplate na našoj stranici, slanjem e-mail obavijesti na privatnost@optika-luna.hr

Optika Luna neće razotkriti osobne podatke korisnika trećim osobama, osim u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa korisnika i Optike Luna te sprječavanja eventualnih zlouporaba.

Optika Luna će osigurati da se osobni podaci korisnika drže na sigurnom mjestu (koje uključuje razumnu administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu kako bi se onemogućilo neovlašteno korištenje, pristup, razotkrivanje, kopiranje ili izmjena osobnih podataka), kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe Optike Luna.

Optika Luna se obvezuje korisnicima omogućiti pristup njihovim osobnim podacima koje posjeduje kako bi osigurao da su osobni podaci točni, potpuni i ažurirani.

Ukoliko korisnici zatraže korekciju ili brisanje njihovih osobnih podataka, Optika Luna će takve podatke izmjeniti ili ukloniti.
Prilikom davanja osobnih podataka, korisnici jamče da su isti potpuni, istiniti, točni i ažurni.

Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste internetskoga preglednika koji rabite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju se automatski prilikom pristupa internet stranicama Optika Luna d.o.o. Navedeni podaci se koriste u svrhu procjene privlačnosti naše internet stranice. Napominjemo kako korisnik ima pravo da se na njega ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, osim ako je takva odluka potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora između korisnika i Optike Luna d.o.o. dopuštena hrvatskim pravom ili pravom Unije ili temeljena na izričitoj privoli korisnika.

Zaštita osobnih podataka i dostupnost trećim osobama
Osobni podaci korisnika štite se sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, te ih Optika Luna neće ni na koji način učiniti dostupnim trećima. Potrebne osobne podatke prosljeđujemo isključivo poslovnim partnerima za realizaciju isporuke Vaše narudžbe ili za potrebe adresiranja tiskanih reklamnih materijala. Kupac ima pravo zatražiti ispravak, izmjenu ili nadopunu netočnih, nepotpunih ili neažuriranih podataka te se za sva pitanja u svezi zaštite osobnih podataka može obratiti voditelju zbirke osobnih podataka.

Optika Luna ne bilježi niti ne pohranjuje transakcijske podatke korisnika potrebne za plaćanje putem kartica. Prodavatelj za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane koja enkripcijom štiti vaše podatke, kao što je već navedeno.

Stavljanje podataka korisnika na raspolaganje trećim osobama
Optika Luna jamči da e-mail adresu i ostale podatke korisnika neće stavljati trećim pravnim i fizičkim osobama na raspolaganje bez njegovog pristanka. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga, u svrhu izvršavanja usluge, zaštite interesa korisnika i Optike Luna te sprječavanja eventualnih zlouporaba

Otklanjanje pogrešaka
Optika Luna ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite podataka korisnika, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ukoliko je to moguće, čim prije.

Prijava pogrešaka
Optika Luna ne može garantirati da će podaci na Internet stranici biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo Vas da je prijavite našim djelatnicima, kako bismo je otklonili na najbrži mogući način. Također ukoliko Optika Luna dobrom namjerom smatra da je pronađena greška ispravna, istu može izbrisati ili promijeniti.

JAMSTVO ZA ISPRAVNOST PRODANIH PROIZVODA I SERVIS

Proizvodi za koje dajemo jamstvo u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača imaju jamstveni list. Pravo na korištenja jamstva ostvaruje se uz predočenje računa. Kupac je dužan čuvati račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktiviranja jamstva. Uz opis proizvoda nalazi se podatak na koji period je osigurano jamstvo za određeni proizvod, što je 2 godine od datuma kupnje.

U slučaju izdavanja računa kojim proizvođač jamči ispravnost proizvoda u tijeku određenog vremena, kupac može, ako proizvod nije ispravan zahtijevati da se taj proizvod u razumnom roku popravi, ili da mu se umjesto popravka preda drugi takav ispravan proizvod. Ukoliko za vrijeme trajanja jamstvenog roka nastupi neispravnost proizvoda isti se dostavlja u Očnu optika Luna d.o.o. koja proizvod upućuje na servis.

Jamstvo se ne priznaje:
-ukoliko su na proizvodu nastala mehanička ili kemijska oštećenja
-ukoliko su kvarovi na proizvodu rezultat nepravilnog rukovanja
-ukoliko je zahvate na proizvode vršila neovlaštena osoba
-ukoliko stranka ne posjeduje jamstveni list ili račun

IZJAVA O KONVERZIJI

Sva plaćanja biti će izvršena u Hrvatskim kunama. Iznos za koji će biti terećena vaša kreditna kartica se dobiva kroz konverziju cijene iz Eura u Hrvatske kune prema važećoj tečajnoj listi Hrvatske Narodne banke.

Prilikom naplate vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u vašu lokalnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj web stranici.

CIJENE

Očna optika Luna d.o.o. zadržava pravo promjene cijena bez prethodne najave i neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Cijene vrijede za važeću narudžbu kakve jesu u vrijeme dostavljanja narudžbe. U pregledima proizvoda su cijene koje uključuju PDV i vrijede isključivo za online kupnju. Cijene su izražene u hrvatskim kunama.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća, molimo obratite nam se na info@optika-luna.hr

 

Podržane kartice

 

Sigurnosni programi

Sustav prodaje

Prečko
J. Slavenskog 1
10110 Zagreb
Tel.: 01/ 3882 376
Email: info@optika-luna.hr

Trešnjevka
Ozaljska 9
10000 Zagreb
Tel: 01/ 3097 954
Email: info@optika-luna.hr

Špansko
Trg Ivana Kukuljeviće 13
10090 Zagreb
Tel.: 01/ 3877 220
Email: info@optika-luna.hr

Gajnice
Huzjanova 2
10090 Zagreb
Tel.: 01/ 3499 517
Email: info@optika-luna.hr