Kako starimo, mijenjaju se i naše oči; očna leća s godinama gubi svoju elastičnost. Očima je sve teže prelaziti iz pogleda na daljinu do pogleda na blizinu ili do srednje udaljenosti, te im je potrebna podrška. U tu svrhu je progresivna leća idealno rješenje. Olakšava prijelaz preko različitih zona gledanja, sve udaljenosti u jednim naočalama, te nema potrebe za mijenjanjem naočala – stalnim skidanjem onih za čitanje i stavljanjem za daljinu i obrnuto.

Kao što ime govori, progresivne leće omogućuju oštar vid na više udaljenosti odnosno jačina leća kontinuirano raste od gore prema dolje pa tako adekvatno pružaju kontinuirano oštar vid na svim udaljenostima. Progresivne leće su u stanju istovremeno pružati korekciju vida i na daljinu, blizinu ali i na srednju udaljenost. Kako u samoj leći nema vidljivog ruba, a područja gledanja nisu vidljiva izvana, progresivna leća također nudi i estetske prednosti.

Pojednostavnite si život i pružite svojim očima udobnost i oštar vid kakav zaslužuju.

Naša preporuka kao najbolji izbor progresivnih naočalnih leća, uvijek su Rodenstock progresivne naočalne leće. Vjerujemo u njemačku kvalitetu koja traje od 1877. godine.

Prijelaz sa jednojakosnih na progresivne naočalne leće može biti malo zahtjevniji i može potrajati neko vrijeme dok nositelj ne nauči kako se kretati i kroz koji dio leće treba gledati na određenu udaljenost. Kod vrhunskih Rodenstock progresivnih naočalnih leća vrijeme prilagodbe, ovisno o odabranom proizvodu, je vrlo kratko u usporedbi s tradicionalnim progresivnim lećama. Na taj način možete vidjeti što je moguće oštrije na svim udaljenostima i to vrlo brzo i bezbolno.

Gledanje kroz naočalne leće u kombinaciji sa prirodnim pokretima oka može dovesti do nepoželjnih plivajućih efekata. Uz to, zbog promjene jakosti kod progresivnih leća mogu se pojaviti male distorzije pri samim rubovima leća. Ti neugodni i naporni efekti ljuljanja i izobličenja mogu dovesti do nuspojava poput glavobolje. Rodenstock progresivne naočalne leće smanjuju ove učinke na beznačajan minimum.

Pogled kroz tradicionalne progresivne naočalne leće s lijeva i kroz Rodenstock progresivne naočalne leće desno.

Za beskrajno oštar vid na svim udaljenostima tu su premium individualne Rodenstock naočalne leće – Impression FreeSign® 3. Omogućuju veliku, posebno optimiziranu širinu područja gledanja koja je prilagođena vašem osobnom načinu života i vašim navikama gledanja. Prilagodba je brza i spontana, vid je kontinuirano oštar na svim udaljenostima, linije i površine nisu iskrivljene čak ni na rubovima, minimalna refleksija i najviša estetika za najbolji vid i prirodan izgled, pružaju zaštitu od potencijalno štetne visokoenergetske plave svjetlosti i 100% UV zaštitu te izvrsnu prostornu percepciju i na perifernim područjima.

Svaka Rodenstock progresivna leća je jedinstvena. Uostalom, svako oko je jedinstveno i drugačije. Zato je veliki broj pojedinačnih izmjerenih vrijednosti bitan ali i ugrađen u vaše posebno prilagođene Rodenstock progresivne leće, kako iz vaših očiju, tako i sa položaja naočala na vašem licu. Pomoću inovativne tehnologije stvorene su naočalne leće koje su savršeno prilagođene vašim očima i licu – kako bi vam pomogle da vidite bolje i oštrije nego ikad prije.