Napravili ste kontrolu vida i sve upućuje da biste trebali nositi naočale. Neodlučni ste što se okvira tiče i niste sigurni što vam se uopće sviđa, a da ne pričamo o tome kako što stoji… Kako biste što jednostavnije odabrali najbolji okvir za sebe, evo nekoliko savjeta:

– Krenite s odabirom naočala prema obliku vašeg lica. Postoje razni oblici lica pa prema tome i razni oblici okvira. Najvažnije je da okvire isprobate jer ćete tako dobiti najbolji dojam kako stoje. Nekad je previše isprobavanja korak u pogrešnom smjeru pa tako odaberite neku zlatnu sredinu. Ponekad ono što vam se silno sviđa i ne stoji najbolje.

– Isto tako bitne su i boje okvira. Trend je jedno, a boja vašeg tena i kose je drugo. Birajte okvire koji nisu predominantni na vašem licu ili ga čine starijim. Odabir veselijih boja ponekad znatno osvježi lice. Ako vam stoje, ne bojte se odabrati kakvu kivi zelenu, mornarsko plavu ili primjerice boju crvene ruže.

– Jako je važna i veličina okvira. Koliko god vam se neki okvir sviđao, ako vam nije sjeo kako treba (tiska vas ili vam je preširok), nemojte ga odabrati. Naočale su vaše druge oči pa se trebaju isto tako ‘stopiti’ s vama, tj. vašim licem.

To su neki općeniti savjeti koji su važni kada birate okvir dioptrijskih naočala, a slično vrijedi i za sunčane. Najvažnije od svega je zapravo da odaberete pravog optičara koji će znati, zajedno s vama, izabrati najbolje za vas.

Iskusno i stručno osoblje naših optika znati će vam preporučiti ono pravo. Velik izbor najrazličitijih okvira poznatih marki omogućit će vam da izaberete upravo ono što vam treba. Profesionalnost, kvaliteta i individualan pristup usmjerit će vas na pravi odabir. Od Victorie Beckham, Tom Forda, Thiery Lasrya, Prade… do Vogue-a, Police-a, Ray Bana… Široki izbor različitih brandova omogućit će vam da odaberete baš ono što vam treba i što želite.

Dakle, ako vam trebaju kvalitetne naočale i stručan savijet, ne čekajte već nam se obratite s povjerenjem.